Studio Snowpuppe logo
Origami lampen om te inspireren
Studio Snowpuppe logo
Origami lampen om te inspireren

Vragen van klanten

Klik op onderstaande balken voor meer info.

Waar wordt de lamp gemaakt?
Onze lampen en klokken worden handgemaakt in onze studio in Brielle in Nederland.

Van welk materiaal is de lamp gemaakt?
De lampen zijn gemaakt van FSC gecertificeerd papier van een hoge kwaliteit, waardoor de kleur van het papier langer goed blijft.

Wat krijg ik bij de lamp?
Alle lampen worden geleverd met een wit plastic plafondkapje en een textiel snoer met porseleinen fitting. De verschillende snoerkleuren zijn per model lamp te kiezen.

Wat voor plafondkapje zit er bij de lamp?
Een standaard wit plastic plafondkapje. Tegen meerprijs kunt u er ook een gevouwen Kroonuppe plafondkapje bij krijgen.

Is de binnenkant van de lamp dezelfde kleur als de buitenkant?
Ja, behalve bij de Gradient Moth, de Tas-Ka Moth en de Wave lamp. Daar zit er een print aan de buitenkant en is de binnenkant wit.

Kan ik de lampen in de badkamer hangen?
We raden het af om onze lampen in een vochtige ruimte te hangen. Het blijft papier en door de vochtigheid zal het papier sneller beschadigen.

Hoe kan ik de lampen schoonmaken?
De lampen zijn gemakkelijk schoon te maken door middel van het wegblazen van stof, het gebruik van een plumeau of door een speciale Air duster te gebruiken die specifiek bedoeld is om stof van huishoudelijke artikelen te verwijderen. Gebruik nooit een vochtige doek voor het schoonmaken, dit zal het papier kunnen beschadigen.

Wat voor soort licht geeft de lamp?
De kleur van het licht dat door de lamp schijnt hangt af van de kleur van het papier. Iedere kleur papier doet iets anders met het licht. De witte lampen en de gradient lampen laten wit licht door. De groentinten laten groen licht door, de geeltinten een gelige gloed en de roze een licht roze gloed.

Geeft de lamp alleen licht naar beneden of in alle richtingen?
De richting van het licht hangt af van de kleur van het papier. De kleuren bruin, grijs en koper geven alleen licht naar beneden. Alle andere kleuren geven licht in alle richtingen.

Wat voor soort lampje kan ik gebruiken in combinatie met de lamp?
Wij adviseren om altijd LED lampjes of spaarlampen te gebruiken met een maximum van 8 Watt. Een spaarlamp van 8 Watt is te vergelijken met een gloeilamp van 60 Watt. Het lampje dient E27 te zijn. Hieronder kunt u per model zien welke lampjes wij aanraden.

Welk lampje kan ik het beste voor de kleine Moth lamp gebruiken?
Voor de Moth lamp adviseren wij een LED kogellamp te gebruiken. Een kogellamp is kleiner dan een peertje en komt daarom niet onder de lamp vandaan. Komt u er niet uit bij de keuze voor de juiste LED lamp, dan kunt u contact opnemen en kunnen wij een suggestie doen.

Welk lampje kan ik het beste voor de andere lampen in de collectie gebruiken?
Voor de overige lampen kunt u LED peertjes of spaarlampen gebruiken tot een maximum van 8 Watt. Deze lampjes kunt u in elke supermarkt of bouwmarkt vinden.

Wat voor bedrading heeft de lamp?
Alle lampen (behalve de Klimoppe wandlamp) beschikken over een plafond aansluiting met een kroonsteentje. De Klimoppe wandlampen beschikken over een EU stekker en een schakelaar. Buiten de EU kunnen de Klimoppe snoeren gebruikt worden in combinatie met een reis adapter.

Is het moeilijk om de lamp te installeren?
Onze lampen zijn makkelijk aan te sluiten door middel van het opendraaien van de schroefjes in het kroonsteentje en de bedrading uit het plafond tussen deze schroefjes dicht te draaien. Door middel van een haak in het plafond te bevestigen blijft het plastic plafondkapje goed hangen. Met het gebruik van een Kroonuppe is er geen haak nodig.

Klik hier voor de handleiding hoe u de lamp kunt ophangen.

Kan ik het snoer op de gewenste lengte hangen zonder dat ik het hoef in te korten?
Ja dit kan door het snoer in het plastic plafond kapje te verwerken.

Klik hier voor een handleiding hoe u dit kunt doen.

Bij het gebruik van de Kroonuppe moet het snoer wel worden ingekort naar de gewenste lengte.

Kan ik de lampen zonder de elektra bestellen?
Ja dat kan. In dat geval betaalt u niet voor de elektra. U kunt daarvoor de optie ‘geen snoerset’ aanklikken.

Kan ik de lamp krijgen met een snoer met een stekker eraan?
Dit kan tegen een meerprijs van 10 euro door ons een email te sturen op info@studiosnowpuppe.nl. Wij leveren dan een snoerset met schakelaar en stekker bij de lamp. 
Voor klanten buiten de EU is een reis adapter nodig om deze stekker te kunnen gebruiken.

Kan ik elektra voor in de Verenigde Staten krijgen?
Bij bestellingen naar de VS en Canada wordt het snoer door ons van een VS E26 fitting voorzien. Alleen de Klimoppe snoeren hebben een EU stekker. Deze stekker kunnen wij niet vervangen door een VS stekker. In dat geval heeft u een reis adapter nodig om deze stekker te kunnen gebruiken. Tegen meerprijs kunnen wij die eventueel meeleveren.

U kunt er ook voor kiezen om alleen de lamp te kopen zonder de elektra. U kunt daarvoor de optie ‘geen snoerset’ aanklikken. Losse VS snoeren kunnen besteld worden bij leveranciers als www.colorcord.com.

Kan ik ook alleen de snoeren bestellen?
Dit kan. De prijs per snoerset is 25 euro. Indien voorradig kunnen wij deze snoerset direct versturen. Indien niet op voorraad is er een levertijd van ongeveer 6 weken. Stuur een email naar info@studiosnowpuppe.nl bij interesse.

Welke betaalmethodes gebruiken jullie?
U kunt uw bestelling betalen via iDEAL, Paypal, creditcard, bank overschrijving, Apple Pay of Sofort.

Het betalen lukt niet / het lukt niet om te bestellen via de webshop.
Als u de bestelling en uw adresgegevens kunt e-mailen naar info@studiosnowpuppe.nl dan maken wij uw bestelling aan en ontvangt u een factuur van ons. Met deze factuur kunt u via betaalmethodes als Ideal, Paypal of bankoverschrijving betalen.

Ik heb geen email met een bevestiging van mijn bestelling gekregen
Stuur een email naar info@studiosnowpuppe.nl dan versturen wij de bevestiging naar u toe.

Versturen jullie naar waar ik woon?
Wij versturen bestellingen wereldwijd en maken gebruik van een track & trace link.

Wat is de levertijd?
Een geschatte levertijd van de bestelling per land kunt u hier bekijken.

Voor bestellingen die verzonden worden naar Noorwegen, Zwitserland of landen buiten Europa (vooral de Verenigde Staten en Australië) kan er soms een langere levertijd zijn. Dit komt doordat het pakket de douane passeert en door hen apart gehouden kan worden ter controle van de inhoud. De douane van deze landen mag het pakket wettelijk 30 dagen vasthouden en helaas hebben wij hier geen enkele controle over.

Kan er sneller geleverd worden?
Het is mogelijk om te kiezen voor een spoedverzending. Hier zijn hogere kosten aan verbonden. Het aanvragen van spoedverzending kunt u doen door info@studiosnowpuppe.nl te mailen. Wij zullen dan een schatting maken van de kosten voor deze spoedverzending.

Ik heb mijn bestelling nog niet ontvangen, waar kan ik het pakket volgen?
Via de track & trace link van Post NL die wij u toe sturen wanneer wij uw bestelling verzenden kunt u uw pakket volgen. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@studiosnowpuppe.nl.

Ik moest douanekosten betalen, kan ik die terugvragen?
Nee, u bent zelf verantwoordelijk voor de mogelijke douanekosten.

Wat voor verpakking wordt gebruikt voor het versturen?
De lampen worden in een hele stevige kartonnen doos vervoerd, waarbij de fitting en het snoer in de doos worden vast gezet met een inlay of opvul materiaal.

Ik wil de lamp in een andere kleur.
Dit kan eventueel. Soms kunnen we enkele vellen in een andere kleur bestellen bij onze leverancier. Stuur een email naar info@studiosnowpuppe.nl voor de mogelijkheden.

Ik wil de lamp in een andere maat.
Van sommige modellen hebben wij ook een groter of kleiner formaat beschikbaar. Voor andere afmetingen kunt u een email sturen naar info@studiosnowpuppe.nl voor de mogelijkheden.

Ik wil een langer snoer of een kleur die niet op jullie website staat.
Dit kan tegen een meerprijs. Hiervoor geldt echter een levertijd van ongeveer 6 weken, omdat wij dit bij onze leverancier moeten bestellen.

Kan ik de lamp Klimoppe bestellen met een andere kleur Chestnut of Moth?
Ja dit kan. Iedere kleur van de Chestnut of Moth lamp kan met de Klimoppe gecombineerd worden. Op de webshop kun je alle opties kiezen.

Ik vind de lamp te klein kan ik deze ruilen voor een groter model?
Ja, u kunt de lamp ruilen voor een groter model. U betaalt dan het verschil in prijs.

De lamp voldoet niet aan mijn verwachtingen, kan ik deze terugsturen?
Ja, dit kan. Wij willen wel vragen of u niet liever de lamp wilt omruilen voor ander model of kleur. Als u de lamp wilt retourneren storten wij het aankoopbedrag terug.

Ik wil de lamp retourneren, naar welk adres kan ik dit sturen?
Onze studio bevindt zich in Brielle in Nederland. Het adres staat bij de pagina contact en onderaan iedere pagina op de website.

Ik heb mijn bestelling nog niet ontvangen, waar kan ik het pakket volgen?
Via de track & trace link van Post NL die wij u toe sturen wanneer wij uw bestelling verzenden kunt u uw pakket volgen. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@studiosnowpuppe.nl.

Voor bestellingen die verzonden worden naar Noorwegen, Zwitserland of landen buiten Europa (vooral de Verenigde Staten en Australië) kan er soms een langere levertijd zijn. Dit komt doordat het pakket de douane passeert en door hen apart gehouden kan worden ter controle van de inhoud. De douane van deze landen mag het pakket wettelijk 30 dagen vasthouden en helaas hebben wij hier geen enkele controle over.

Er is iets beschadigd aan mijn lamp, wat moet ik doen?
Maak a.u.b. een foto van de schade en email deze naar info@studiosnowpuppe.nl. Dan vervangen wij het beschadigde onderdeel. Indien de lamp tijdens de verzending is beschadigd zullen wij een nieuwe lamp opsturen.

Zijn er winkels bij mij in de buurt waar ik de lamp kan bekijken?
Een link naar onze verkooppunten kunt u hier vinden.

Kan ik bij jullie langskomen?
Ja, op woensdagen hebben we meestal ruimte. Maak van te voren een afspraak via info@studiosnowpuppe.nl.

Geven jullie ook workshops?
Wij organiseren workshops op aanvraag in onze studio in Brielle. Stuur een email naar info@studiosnowpuppe.nl of kijk hier welke dagen beschikbaar zijn voor een workshop.